sobota 31. května 2014

pátek 30. května 2014

Polštářky v květnu....


Nová mísa

Sestra, která bydlí v domě mých rodičů a mého dětství, mi darovala nádhernou polévkovou mísu po mé babičce.

Pytlíčky na koření

Chtěla bych vymyslet něco nového z přírodních lnů, které mě jako materiál oslovily nejvíc. Naposledy jsem vytvořila malé pytlíčky, vhodné na různé sušené bylinky, oříšky, koření apod.
Len, který jsem použila je taková pytlovinka, která se dá krásně tvarovat a krásně stojí. Udělala jsem teprve dva, ale nápad se mi docela líbí a možná vytvořím sérii 6 pytlíčku, které se dají postavit na poličku nebo na parapet.

 
 
 

neděle 18. května 2014

Polštářky vyšívané hedvábnou stužkou a zdobené kraječkou...

Pořád vymýšlím něco nového v rámci vyšívání hedvábnou stužkou na lněné látky.  Dnes jsem přidala také provázek a "babiččinu" kraječku. myslím, že polštářky získaly na kráse....

 
 

Něco nového....hedvábné stužky

Tak konečně mám zase hedvábné stužky a krásné lny! Začala jsem tedy vyšívat a vymýšlet něco nového...myslím tedy nové vzory. Snad se budou líbit....Líbí se mi kombinace tmavšího lnu a starobylé kraječky.

nový polštářek s kraječkou
kombinace s provázkem....

neděle 11. května 2014

Nádherná polévková mísa po babičce

Navštívila jsem ve Štramberku jeden kouzelný obchůdek a do polévkové mísy jsem se zamilovala na první pohled....

Konečně něco nového....

Tak jsem po delší době konečně vyšila několik srdíček. Samozřejmě hedvábnými stužkami na lnu. Ne snad proto, že bych neměla do vyšívání chuť, ale čekala jsem na lněné látky, které se u nás strašně těžce shánějí. Pokud byste někdo věděl, kde bych je mohla sehnat, budu moc ráda, když mi dáte vědět